Discussion:
gluster & libvritd
(too old to reply)
lejeczek
2017-01-18 12:30:24 UTC
Permalink
Raw Message
sorry guys, I bugged libvirtd but... weirdly, quiet there,
so I'm hoping an expert here would share a thought.

I've a few VM guest which work/run perfectly fine, I
believe, except for autostart.
Configuration of system, gluster and libvirt is pretty
regular and not complex.
Errors I see:
...
failed to initialize gluster connection (src=0x7f9424266350
priv=0x7f94242922b0): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work2': failed
to initialize gluster connection (src=0x7f9
failed to initialize gluster connection (src=0x7f942423fef0
priv=0x7f9424256320): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work3': failed
to initialize gluster connection (src=0x7f9
failed to initialize gluster connection (src=0x7f9424261b20
priv=0x7f94242a18b0): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work1': failed
to initialize gluster connection (src=0x7f9
...

I tried to make systemd libvirtd to wait for gluster:

After=glusterd.service

but if that's all required then, well, still fails.
Would you have any suggestions?
Many thanks,
L.
Lennart Poettering
2017-02-09 14:24:24 UTC
Permalink
Raw Message
sorry guys, I bugged libvirtd but... weirdly, quiet there, so I'm hoping an
expert here would share a thought.
I've a few VM guest which work/run perfectly fine, I believe, except for
autostart.
Configuration of system, gluster and libvirt is pretty regular and not
complex.
...
failed to initialize gluster connection (src=0x7f9424266350
priv=0x7f94242922b0): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work2': failed to initialize
gluster connection (src=0x7f9
failed to initialize gluster connection (src=0x7f942423fef0
priv=0x7f9424256320): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work3': failed to initialize
gluster connection (src=0x7f9
failed to initialize gluster connection (src=0x7f9424261b20
priv=0x7f94242a18b0): Transport endpoint is
internal error: Failed to autostart VM 'rhel-work1': failed to initialize
gluster connection (src=0x7f9
...
After=glusterd.service
but if that's all required then, well, still fails.
Would you have any suggestions?
Are you sure that glusterd guarantees that it is fully connectible
when telling systemd its ready?

Please ask the gluster folks about that, it's really a question
specific to that service.

Lennart
--
Lennart Poettering, Red Hat
Loading...